állatos 

Kakasok


 
A képen egy nemrégiben (dísz-)baromfitulajdonossá vált hölgy névnapi sütije, pontosabban ez itt a maradék néhány szem a rengetegből. :)
(Megjegyzés magamnak: a tarajak nagyon törékenyek voltak, valami ügyesebb csomagolási vagy szállítási módszert kell kidolgozni…)
 

Kalácscsibe, -nyúl, -karfiol és egyebek

Húsvétkor gyakran készítek kalácstésztából madárkákat meg nyulakat, főleg a hagyományos népi megformálást követve. (Azaz a madár tulajdonképpen egy csomóra kötött kalácsfonat, a nyúl pedig két szál egymáson keresztbefűzve és a fülnél bevágva.)
Idén nagyon jó társaságban volt szerencsém ezt a műveletet végrehajtani, így a fenti húsvéti állatokon kívül mindenféle érdekes forma is született még, itt a kalácskáposzta és -karfiol látható. :)
Szarvasok

Rudolf(ok).

A piros orrú rénszarvas sztorija az amerikai kultúrából szivárgott át hozzánk.

A mikulás 9. szarvasa, azaz szánjának vezére, 73 éve pattant ki alkotója fejéből. Születését egy kifestőkönyveket árusító embernek köszönheti, aki eldöntötte, hogy kiad egy saját könyvet is. És a lánya az állatkertben a szarvasokat szerette legjobban… :)

Bogarak

A katicás torta (sokkal későbbi) kistestvére(i).

Összesen 60 bogárka utazott egy gyerekzsúrra, állítólag nagy sikerük volt. Alapkarakterben igyekeztem valódi bogarak után színezni őket, így volt rózsabogár, krumplibogár, szarvasbogár, stb.

A zöld papírtól meg még sokkal pozitívabb lett az összkép, lehet az igaziak is hiúságból ülnek levelekre hogy jobban mutassanak? :)

Tevetorta


Sivatagi torta egy nagyon messze induló utazónak búcsúzóul.


 
 
 
 
 

Monoton
üget a süppedő homokon
a sivatag lova,
a tétova teve tova.
Hátán rezegve
mozog a
kúp alakú púp…
/Romhányi/

Lepkelinzer

Klasszikus linzertészta. Egy lepke alakú kiszúróval készültek a formák, a szárnyak mintája viszont kés, üvegkupak, szívószál, egyebek felhasználásával külön–külön, így téve abszolút egyedivé minden darabot.

A színes lekvárok sokat dobnak a hangulatán, elgondolkodtam milyen jó lenne ilyen technikával ólomüveg ablakokat megmintázni…   Na majd egyszer erre is sor kerül. :)