húsvét

Tojás, azaz tojásban sült brownie

Ebben ugye egyrészt az a poén, hogy az emberke feltöri a tojást, és főtt tojás helyett csokis sütit talál, másrészt az is jól néz ki, ahogy a már teljesen meghámozott sütik igazi, 3D-s tojás alakúak. :) tojasok
Az ötlet persze a netről van, a megtöltésre számtalan variáció kering, van, aki például habzsákkal vagy kicsi tölcsérrel önti a tésztát a kifújt tojásokba. Én egy gyorsabb utat választottam, azaz egy jó nagy, kiskanálnyi lyukat vágtam a tojások alján, amit aztán különböző tojástartó alkalmatossággal (legegyszerűbben színes muffinpapírral) tüntettem el szem elől.

Kalácscsibe, -nyúl, -karfiol és egyebek

Húsvétkor gyakran készítek kalácstésztából madárkákat meg nyulakat, főleg a hagyományos népi megformálást követve. (Azaz a madár tulajdonképpen egy csomóra kötött kalácsfonat, a nyúl pedig két szál egymáson keresztbefűzve és a fülnél bevágva.)
Idén nagyon jó társaságban volt szerencsém ezt a műveletet végrehajtani, így a fenti húsvéti állatokon kívül mindenféle érdekes forma is született még, itt a kalácskáposzta és -karfiol látható. :)