karácsony

Narancsos keksz

szivek
Eredetileg egy “gyömbéres linzer karácsonyfa” nevű recept megvalósításának indult, de aztán kiderült, hogy nincs itthon gyömbér. De akkor is legyen már valami téli, sőt karácsonyi süti, úgyhogy lehetőségként maradt a fahéj, meg a narancshéj plusz narancslé. Jó döntés volt, legközelebb dupla adag készül majd.

Elmaradás, karácsony

(Jó ideje nem írtam már, volt itt minden: munkahelyelhagyás, diplomaírás, de ami igazán betette a kaput a sütiblognak és sok más netes aktivitásomnak, az először az elromló számítógép volt, aztán lett helyette új, addigra viszont a telefonom memóriakártyája adta be a kulcsot, végül a képek nagyobb részét vissza lehetett állítani, de jó pár fotó így is elveszett, köztük pár tortakép is. :S De lényeg, hogy mostantól minden megy tovább. :))

Ez pedig néhány karácsonyi linzer, “feldíszített fák”:


Szarvasok

Rudolf(ok).

A piros orrú rénszarvas sztorija az amerikai kultúrából szivárgott át hozzánk.

A mikulás 9. szarvasa, azaz szánjának vezére, 73 éve pattant ki alkotója fejéből. Születését egy kifestőkönyveket árusító embernek köszönheti, aki eldöntötte, hogy kiad egy saját könyvet is. És a lánya az állatkertben a szarvasokat szerette legjobban… :)