lepke

Meglepetést rejt!

lepkemuffin
Ezt már rég ki akartam próbálni:

Fehér (előtte külön megsütött) tésztából kivágott figurákat beletettünk a sülés előtt levő kakaós tésztába. Arra jutottunk, hogy a viszonylag nagyobb méretű, de azért egyszerűbb formák néznek ki legjobban.

Fogok még ezzel játszani, látványos. :)

Pite

Itt az ősz, újra jöhetnek a piték:
pite1
Édesen vagy sósan, mini vagy nagyobb, hidegen vagy melegen esszük, mikor hogy. Szeretek a maradék tésztából valami viszonylag egyszerű, de látványosabb mintát tenni a tetejükre.

pite2 pite3

Ishler csokirajzokkal

(Ezeket is régi fotóim közt találtam.) A dolog úgy indult, hogy megígértem egy kisebb társasjátékozós estére, hogy viszek ishlert az est fényének emelésére. Viszont a csokibevonat nem sikerült túl elegánsra: maszatos és foltos lett, pár helyen meg repedt is. Erre kitaláltam, hogy akkor el kéne valamivel terelni róla a figyelmet. Úgyhogy kis hűtés után összefirkáltam őket fehér csokival. :)

ishler1 ishler2

ishler3

(Más kérdés hogy azóta már megtanultam a cukrászoktól, hogy az eredeti ishler nem csoki-, hanem fondantbevonatos.)

Lepkelinzer

Klasszikus linzertészta. Egy lepke alakú kiszúróval készültek a formák, a szárnyak mintája viszont kés, üvegkupak, szívószál, egyebek felhasználásával külön–külön, így téve abszolút egyedivé minden darabot.

A színes lekvárok sokat dobnak a hangulatán, elgondolkodtam milyen jó lenne ilyen technikával ólomüveg ablakokat megmintázni…   Na majd egyszer erre is sor kerül. :)