linzer

Ishler csokirajzokkal

(Ezeket is régi fotóim közt találtam.) A dolog úgy indult, hogy megígértem egy kisebb társasjátékozós estére, hogy viszek ishlert az est fényének emelésére. Viszont a csokibevonat nem sikerült túl elegánsra: maszatos és foltos lett, pár helyen meg repedt is. Erre kitaláltam, hogy akkor el kéne valamivel terelni róla a figyelmet. Úgyhogy kis hűtés után összefirkáltam őket fehér csokival. :)

ishler1 ishler2

ishler3

(Más kérdés hogy azóta már megtanultam a cukrászoktól, hogy az eredeti ishler nem csoki-, hanem fondantbevonatos.)

Elmaradás, karácsony

(Jó ideje nem írtam már, volt itt minden: munkahelyelhagyás, diplomaírás, de ami igazán betette a kaput a sütiblognak és sok más netes aktivitásomnak, az először az elromló számítógép volt, aztán lett helyette új, addigra viszont a telefonom memóriakártyája adta be a kulcsot, végül a képek nagyobb részét vissza lehetett állítani, de jó pár fotó így is elveszett, köztük pár tortakép is. :S De lényeg, hogy mostantól minden megy tovább. :))

Ez pedig néhány karácsonyi linzer, “feldíszített fák”:


Gombok

Linzertészta (sok citrommal, ami teljesen más karaktert adott az íznek), körökbe szívószállal szúrkált lyukakkal. Nagyon jók lettek. Mondjuk elég időgényes viszonylag valósághűre formázni őket, de ez nem szokott zavarni. :)

Ötlet a gombvilág blogról.

Lepkelinzer

Klasszikus linzertészta. Egy lepke alakú kiszúróval készültek a formák, a szárnyak mintája viszont kés, üvegkupak, szívószál, egyebek felhasználásával külön–külön, így téve abszolút egyedivé minden darabot.

A színes lekvárok sokat dobnak a hangulatán, elgondolkodtam milyen jó lenne ilyen technikával ólomüveg ablakokat megmintázni…   Na majd egyszer erre is sor kerül. :)