marcipán

Csíkos torták

Két tortát mutatok most: az ellipszis alapú virágosat még 2010-ben készítettem, a szíveset pedig múlt héten, családi közös szülinapozásra.heartcake
Bár e képekből úgy tűnhet, jelentősen visszafejlődtek a tortás képességeim néhány év alatt, de szerencsére ez nem feltétlenül van így: a mostaninak a csúnya “huplissága” főleg annak köszönhető, hogy sietnem kellett a befejezéssel, hogy rohanjak a buszra, így nem simogattam le szépre a marcipánt. Elértem. :)
napraforgo

Csokis-narancsos marcipánchips

macichips
Eredetileg még a karácsonyi dömpingben egy bolti prospektusban olvastuk ezt a szóösszetételt így.

Aztán mivel nem jártunk arra és nem vettük meg konkrétan azt az édességet, sosem derül ki, hogy az ő verziójuk is ilyesmi-e, de én így képzeltem: naracshéj és -lé a marcipánba, vékonyra nyújtani, és egyik oldalát bevonni csokival.

Mindenesetre elég jó kombináció.

Nárciszok

A nárcisz az egyik kedvenc tavaszi virágom.

Ezúttal marcipánból készült, és alatta a zserbónak látszó sütemény pedig nagyjából tényleg zserbó, de csak főtt almával van töltve, így sokkal könnyedebb lett.
Virágtorta


Névnapi torta.

Szögletes tortalapból ötszirmú virágot kivágni nem is annyira triviális, de jó móka volt.

(A marcipán sajnos nem a legjobb állagú volt, így a mintákat kicsit vastagabbra kellett csinálnom, mint ahogy azt elképzeltem. Az ünnepeltet persze ez nem zavarta, úgyis marcipánrajongó. :))

Bogarak

A katicás torta (sokkal későbbi) kistestvére(i).

Összesen 60 bogárka utazott egy gyerekzsúrra, állítólag nagy sikerük volt. Alapkarakterben igyekeztem valódi bogarak után színezni őket, így volt rózsabogár, krumplibogár, szarvasbogár, stb.

A zöld papírtól meg még sokkal pozitívabb lett az összkép, lehet az igaziak is hiúságból ülnek levelekre hogy jobban mutassanak? :)