virág

Pite

Itt az ősz, újra jöhetnek a piték:
pite1
Édesen vagy sósan, mini vagy nagyobb, hidegen vagy melegen esszük, mikor hogy. Szeretek a maradék tésztából valami viszonylag egyszerű, de látványosabb mintát tenni a tetejükre.

pite2 pite3

Ishler csokirajzokkal

(Ezeket is régi fotóim közt találtam.) A dolog úgy indult, hogy megígértem egy kisebb társasjátékozós estére, hogy viszek ishlert az est fényének emelésére. Viszont a csokibevonat nem sikerült túl elegánsra: maszatos és foltos lett, pár helyen meg repedt is. Erre kitaláltam, hogy akkor el kéne valamivel terelni róla a figyelmet. Úgyhogy kis hűtés után összefirkáltam őket fehér csokival. :)

ishler1 ishler2

ishler3

(Más kérdés hogy azóta már megtanultam a cukrászoktól, hogy az eredeti ishler nem csoki-, hanem fondantbevonatos.)

Csíkos torták

Két tortát mutatok most: az ellipszis alapú virágosat még 2010-ben készítettem, a szíveset pedig múlt héten, családi közös szülinapozásra.heartcake
Bár e képekből úgy tűnhet, jelentősen visszafejlődtek a tortás képességeim néhány év alatt, de szerencsére ez nem feltétlenül van így: a mostaninak a csúnya “huplissága” főleg annak köszönhető, hogy sietnem kellett a befejezéssel, hogy rohanjak a buszra, így nem simogattam le szépre a marcipánt. Elértem. :)
napraforgo

Nárciszok

A nárcisz az egyik kedvenc tavaszi virágom.

Ezúttal marcipánból készült, és alatta a zserbónak látszó sütemény pedig nagyjából tényleg zserbó, de csak főtt almával van töltve, így sokkal könnyedebb lett.
Virágtorta


Névnapi torta.

Szögletes tortalapból ötszirmú virágot kivágni nem is annyira triviális, de jó móka volt.

(A marcipán sajnos nem a legjobb állagú volt, így a mintákat kicsit vastagabbra kellett csinálnom, mint ahogy azt elképzeltem. Az ünnepeltet persze ez nem zavarta, úgyis marcipánrajongó. :))